• Perfekt utflykt för hela familjen
  • Öppet maj-augusti
  • Betala smidigt med Klarna
0

 

 

Hitta till oss!

 

 

Alla vägar leder till Sagostigen

Cykel, häxkvast, luftballong, buss eller bil? Oavsett vilket färdmedel ni väljer så önskar vi att ni (i den mån det går) väljer ett miljövänligt alternativ. På Sagostigen ingår parkeringen i entréavgiften och det finns parkering för både cykel, bil, buss, husbil och bil med husvagn.

Parkeringen på Sagostigen

Parkeringen befinner sig cirka 300 meter efter Entréstugan.

Husbil, bil med husvagn eller släp

Vill ni komma med husbil eller bil med husvagn under högsäsongen? Kontakta oss gärna för att vara säkra på att det finns platser kvar på parkeringen eller försök och kom under tidig förmiddag. Under högsäsongen har vi en separat parkering närmare Entréstugan.

Elbils-laddning

Sedan start av säsongen 2021 har vi 2 stycken laddplatser vid Entréstugan som bedrivs privat av Sagostigen. Dessa är endast till för våra gäster under säsongens öppettider. Kostnad för laddning är 50:- kronor per timme och betalas vid Entréstugan med swish eller kort. 

Parkering för rörelsehindrade med särskilt tillstånd

Särskild parkering för rörelsehindrade finns på vår stora parkering cirka 300 meter efter Entréstugan.

Information för er som kommer med buss, taxi eller färdtjänst

Kommer ni med taxi eller färdtjänst så ber vi er att inte kliva av vid Entréstugan av säkerhetsskäl då det kan komma bilar från parkeringen. Avstigning sker på parkeringen efter att ni har betalat Entré eller visat upp förköpta biljetter till vår personal vid Entréstugan. När det är dags för hemresa kommer taxi eller färdtjänst hämta er på parkeringen.

Buss parkeringen befinner sig cirka 300 meter efter Entréstugan. Vid vissa tider under säsongen får bussar stå på vår parkering för husvagnar och husbilar i mån av plats. Kontakta oss innan besöket så kan vi meddela er hur det ser ut just den dagen.

Toaletter på Sagostigen

Våra toaletter hittar ni på lekområdet.

När resan är målet - Äventyret börjar redan hemma

Res kollektivt

Inom Sörmland kan du åka kollektivt till Sagostigen.

Hitta aktuell tidtabell för busslinjerna mellan Eskilstuna och Nyköping.  Gå av vid hållplatsen Bäckåsen. Därefter får man gå en bit upp för landsvägen mot Hälleforsnäs för att komma fram till Sagostigen. 

Kul på vägen 

Spela vägbingo när ni reser till Sagostigen. Eller varför inte lyssna till sagorna? 

Håll ögonen öppna efter hästar, traktorer och bilmärken, gör en bingokarta till färden. 

Lyssna till sagorna med Sagopodden

Vill ni förbereda er mer? 
Bra att veta inför besöket