• Perfekt utflykt för hela familjen
  • Öppet maj-augusti
  • Betala smidigt med Klarna
0

Sagostigens sagor - Läs och upplev tillsammans!

 

Sagostigen grundades år 1966. Naturstigen med de röda stugorna har från starten varit en viktig grundpelare.
Sagostigens filosofi är att barn och vuxna gemensamt ska upptäcka sagans värld i lugn och vacker natur. En stund i naturen för umgänge mellan barn och vuxna, inramat av såväl slott som kojor. Längs med Sagostigens naturstig väcks upptäckarlust och varje familj eller sällskap får möjlighet att uppleva något unikt tillsammans.

 

 

Varför vill barn höra samma saga om och om igen?

 

"Barn med sin rika inlevelseförmåga identifierar sig med sagans figur, ofta i sitt undermedvetna. Våra kära folksagor stärker barn och deras personlighetsutveckling, låter dem fritt fantisera och drömma, berättar för dem om livets rosor och törnar, tröstar dem och hjälper till att fostra dem till harmoniska vuxna med omtanke om medmänniskor, djur och natur".

Peggy Lundman (delägare i Sagostigen år 1987 till 1997)

 

Vilka sagor finns på Sagostigen?

 

Läs alla sagor inför ert besök

Här hittar ni alla sagor

Sagostigens sagohäfte

Umgänge över generationsgränserna

Sagostigen har nu funnits i familjen Weidmans ägo i mer än tjugo år. I samband med 20 års-jubileumet funderade vi mycket kring vilken prägel vi vill sätta på anläggningen, nu och (förhoppningsvis!) tjugo år framåt.

Vi landade i att Sagostigens kärna kretsar kring umgänget - I sagans värld omgivet av djur och natur. Under vinterhalvåret arbetar vi löpande med att gå igenom Sagostigens sagor. Först ut är dessa tre; Törnrosa, Prinsessan på ärten och nyheten Gåsvakterskan vid bäcken.

Syftet med arbetet har varit att få in mer moderna värderingar i våra kära folksagor, där essensen och berättelsen bibehållits men där karaktärernas beskrivning kommit att justeras. Äventyrliga, modiga huvudpersoner och ödmjuka kungligheter samt en humoristisk underton genomsyrar de nyskrivna .

Hälsningar från familjen Weidman, ägare av Sagostigen sedan 1998