Sagostigen
0
  • Perfekt utflykt för hela familjen
  • Öppet maj-augusti
  • Betala smidigt med Swish

 

 

Bondgårdens djur på Sagostigen

Djur & natur

Under säsongen har vi besök av bondgårdens djur på Sagostigen, till exempel får med lamm, hästar, grisar, höns samt kaniner. Djuren finns bland annat i hagarna runt stigen och bortom logen vid stallbacken.

Kaninerna blir gärna matade med maskrosblad och grisarna brukar busa med varandra om de inte ligger i sin stia och vilar. 

Djuren bor i vanliga fall på Flassbro Gård där det även finns mjölkkor och kalvar. Vill ni besöka gården kan ni läsa mer på flassbro.com

Djuren på Sagostigen

Ponnyridning på Sagostigen

När det är sommarlov från skolan under juni till augusti och vissa helger i maj har vi även ponnyridning kl 12-14. 

Läs mer om vilka dagar vi har ponnyridning under fliken öppettider.

 

Med kärlek och respekt för naturen

Sagostigen har brukats i ekologisk regi sedan 1998. Inne på anläggningen finns ett rikt naturliv. Tidiga morgnar visar sig gärna ekorren nere vid entréstugan, på nätterna flyger fladdermössen utanför caféet och vid logen bor en ståtlig kattuggla. Strax innan entréstugan finns våra bikupor och under högsäsong finns honung från Sagostigen att köpa i Presentboden.

Vår förhoppning är att besökare till Sagostigen ska få en fin och minnesvärd upplevelse av den sörmländska naturen och vi värnar om att det rika djurlivet vi har finns kvar även i framtiden.