Sagostigen
0
  • Perfekt utflykt för hela familjen
  • Öppet maj-augusti
  • Betala smidigt med Swish

Trumslagar bostad

Det olika husen kring Sagostigen har förr varit enskilda bostäder. I det som ligger på kullen vid stallbacken bodde trumslagare, i entréstugan rallare som anla järnvägen och i Cafét bodde flera familjer som var torpare.  

Starten 1966

Sagostigen grundades 1966 av dåvarande ägarna Bertil och Loini Storm med familj. Utmed naturstigar runt den gamla bongården byggdes tretton olika sagoillustrationer upp, från Bröderna Grimm, H C Andersen och nordiska folksagor. Många minns indianbyn och annat kul från Sagostigens första år med besökare.

Till salu 1986

Efter arton år flyttade familjen Storm till Jönköping och resorna blev för långa för att ha kvar Sagostigen som fritidsintresse. Då blev Sagostigen till salu och en ny Stockholmstrio tog över driften, makarna Tage och Peggy Lundman och Åke Pettersson drev och utvecklade Sagostigen i tolv år som sitt sommarnöje. 

 

Historien fortsätter än idag. 

Sedan 1998 har familjen Weidman drivit Sagostigen med Itte Weidman i spetsen. Tillsammans med make, barn, släkt, grannar, vänner och samarbetspartners har Sagostigen fortsatt att utvecklas och håller än idag öppet varje dag, hela sommaren, från maj till augusti. Verksamheten har utvecklats med Teaterloge och Teaterförställningar, presentbod och mycket mer. Välkomna att upptäcka denna klassiker.