Ett riktigt sagoland mitt i Sörmland

Sagostigen ligger mitt i Sörmland i närheten av orterna Malmköping och Hälleforsnäs i Flens kommun. Det annorlunda sagolandet drivs ekologiskt och är KRAV-märkt.

KRAV-märkt

Sagostigen öppnades 1966 av familjen Storm. Utmed naturstigar runt en gammal bondgård byggdes små röda stugor upp, där olika sagor för barn, från Bröderna Grimm, H C Andersen och nordiska folksagor, visas upp.

Lek, teater och ponnyridning

Utmed stigen finns ett lekområde med pariserhjul, hoppslott, studsmattor, karuseller, traktorer, lådbilar, dressinbana, sandlåda för de minsta och mycket mer. Vid lekområdet hittar ni även vår loge, där vi erbjuder teaterföreställningar för barn. Läs mer om vår teater i Sörmland.

Under sommarlovet, juni till augusti, och vissa helger i maj har vi även ponnyridning. Under säsongen har vi även besök av bondgårdens djur, till exempel får med lamm, hästar, grisar, ko med kalv samt kaniner. Djuren finns bland annat i hagarna runt stigen och lekområdet samt vid stallbacken.

Kafé, picknick och grillning

Sagostigens kafé hittar ni på vårt lekområde där vi erbjuder lättare lunch såsom smörgåsar, korv med bröd eller mos, hembakta sagobullar, kaffe, te, Sia-glass och läsk. På lekområdet finns det möjligheter att göra picknick i gröngräset och du kan även ha med egen matsäck.

Det går även bra att grilla. OBS! På grund av brandrisken i skog och mark gäller eldningsförbud på Sagostigen. Grillning får därför endast ske på grillplatsen nedanför kaféet (grillkol kan köpas i Caféet eller medtages).

Hitta-VILSE-stig

Bredvid vårt kafé vid lekområdet hittar du vår Hitta-VILSE-stig i samarbete med Civilförsvarsförbundet.

Besök presentboden och fynda på loppisen

Vid stallbacken i gamla ladugården hittar du vår presentbod och vår loppis. Här kan du köpa våra egna fårskinn, keramik, glasprydnader, fina Bukowski-nallar, prinsessklänningar, -skor och -tillbehör, smide, hemvävda mattor och bordsdukar, smycken, diverse hemstickat och -virkat med mera.

Vi säljer även australiska Redbackboots. Läs mer om dessa kängor på www.redback.se. Vi försöker tänka på att sakerna vi säljer är gjorda under bra former och utan barnarbete.

Intäkterna från vår loppis går oavkortat till BRIS.

Sagostigen - en etapp på Sörmlandsleden

Sörmlandsleden etapp 22 har fått en förbindelse till Sagostigen och det nya fina naturreservatet Rosmossen. Sagostigens kafé hjälper gärna dig som vandrar med matsäcken och du är välkommen att parkera hos oss. Kontakta oss, så hjälper vi dig att njuta av naturen. Läs mer på www.sormlandsleden.se.

Grupper är varmt välkomna - ring gärna innan

Daghem, förskolor, skolor och andra grupper är varmt välkomna att besöka Sagostigen. För gruppbokningar och offertförfrågningar var god hör av er till 0157-44033. innan besöket.

Öppettider och priser

Se våra öppettider och priser och kontakta oss gärna för mer information om Sagostigen - det annorlunda sagolandet med sagor för barn mitt i Sörmland.

Hundar

Hundar i koppel får gärna följa med till Sagostigen. För allas trevnad ser matte/husse till att plocka upp efter dem.

Funktionshindrade

Sagostigen är delvis anpassad för rullstolsburna på grund av terrängen. Vi rekommenderar därför alltid att ha en ledsagare med vid besöket.